Zegel inkoop.nl   Direct geld op uw bankrekening voor Nederlandse euro-postzegels


Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen en antwoorden. Wilt u meer informatie of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.Wat gebeurt er met de postzegels die Zegelinkoop.nl inkoopt?

De postzegels worden uiteindelijk gebruikt voor normale frankering door bedrijven die grote hoeveelheden post versturen.


Hoe snel heb ik het geld op mijn bankrekening?

Als u de postzegels voor 17.00 uur verstuurt op maandag t/m vrijdag met PostNL, dan hebben wij deze doorgaans de volgende dag en maken wij het bedrag diezelfde avond doorgaans voor 21.00 uur over naar uw IBAN-rekeningnummer. Zie ook de website van PostNL. Wij zijn vanzelfsprekend niet verantwoordelijk voor de tijd die de post er soms extra over doet, of de tijd die uw bank erover doet om een IBAN-betaling te verwerken. Heeft u een normaal bankrekeningnummer in Nederland, dan is het geld er doorgaans dezelfde dag.


Hoe moet ik de zegels versturen?

Verpak de zegels in een zakje (zodat ze niet gelijk gaan plakken mocht de post nat worden) en doe deze bijv. met een kartonnetje erachter (zodat ze niet buigen of kreuken) in een gesloten voldoende gefrankeerde envelop, en stuur deze naar:

Zegelinkoop.nl
Postbus 1438
2302 BK Leiden

U verstuurt naar een Postbus-adres, omdat wij uw post dan al 's ochtends om 8.00 uur hebben, en niet hoeven te wachten op de postbode. Verzending gaat op risico van de verzender, en bij bedragen boven de EUR 400,00 aan uitbetaling storten wij u indien gewenst bovenop de betaling EUR 8,60 extra als ruime tegemoetkoming in de verzendkosten, waardoor u het pakket bijvoorbeeld aangetekend kunt laten versturen via PostNL.
Let op: U verstuurt naar een postbus-adres. Niet alle bezorgers doen aan pakketten op postbusadressen. Bij PostNL gaat het bezorgen van een pakket op een postbus-adres in ieder geval altijd goed.

Na het aanmaken van een order op onze website, ontvangt u een e-mail ter bevestiging.
Als u uw e-mailadres op de enveloppe schrijft of op een briefje kunt bijvoegen, weet u zeker weet dat wij uw postzegels aan uw rekeningnummer kunnen koppelen in onze administratie.


Welke postzegels koopt Zegelinkoop.nl in?

Wij kopen postzegels in die aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Ongebruikte en onbeschadigde zegels met gom (zodat ze nog plakken) of ongebruikte sticker. Boekjes, rolletjes en velletjes dienen geheel en postfris te zijn.
 • Frankeergeldig in Nederland, dus Nederlandse postzegels vanaf 2001:
  • Reguliere zegels met waarde-aanduiding in euro (€ 0,39 of € 0,44 of hoger).
  • Zegels met getal 1 of 2 (voor zegels met het getal 2 of minimaal het euro-equivalent betalen wij dubbel)
  • Voor zogenaamde kerstzegels en bijplakzegels (zegels met een uitzonderlijk lage frankeerwaarde, € 0,34 of lager) betalen wij de helft van het frankeertarief op de zegel.
  Eventuele aanpassingen in het tarief worden automatisch verrekend bij uw uitbetaling; wij hertellen alle zegels die u opstuurt.
 • Wij kopen ook postzegels in velletjes, mapjes en boekjes (en betalen hiervoor per losse zegel die erin zit), dit is geen probleem!

Wij hanteren een vast inkooptarief van 20 cent per postzegel. Dit is vele malen meer dan een handelaar u zal bieden! Stuurt u (per ongeluk) tóch postzegels die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen? Dan retourneren wij deze indien gewenst op uw kosten.


Zijn er minimum- en maximumbedragen die u uitbetaalt?

U kunt voor ieder bedrag tussen de EUR 2,00 en EUR 500,00 aan postzegels naar ons sturen. Heeft u meer dan EUR 500,00 aan postzegels? Neem dan bij voorkeur eerst contact op alvorens de order aan te maken: wij kopen in principe alles!
Echter, mochten wij uw order niet kunnen accepteren, dan laten wij dat natuurlijk direct weten.


Kan ik een postzegelverzameling niet beter aan een postzegelwinkel verkopen?

Vaak heeft een verzameling voornamelijk emotionele waarde: postzegels verzamelen is tegenwoordig een hobby, en niet zo zeer (meer) een investering. Omdat er de laatste tijd steeds minder mensen postzegels verzamelen, is de vraag sterk afgenomen, is het aanbod enorm toegenomen en is de prijs dus enorm gedaald. Alleen speciale postzegels met een beperkte oplage, zegels met afwijkingen en hele oude zegels (voor 1940) zijn soms nog wat waard voor de verzamelaar. Daarom kunt u de nieuwe zegels beter verkopen aan Zegelinkoop.nl!


Wat is de waarde van een postzegelverzameling Nederland?

De enige Nederlandse postzegels met een hoge waarde zijn van vóór 1940. Nieuwe postzegels zoals de postzegels met euro-aanduiding die u aan Zegelinkoop.nl kunt verkopen, hebben geen significante waarde voor een verzamelaar.


Staat uw vraag hier niet tussen?

Neem gerust contact met ons op.


  Meer informatie?

Stuur gerust een e-mail met uw vraag naar info@zegelinkoop.nl en wij sturen u gegarandeerd binnen 24 uur (maar vaak al veel sneller) een reactie.

Stuur e-mail »

  Statistieken

Sinds 2011 zijn er door ons van in totaal 122 klanten al 65844 zegels ingekocht.
(bijgewerkt op 27 februari 2021)